mint a pesztó

2017. május 18., csütörtök

Volt 2 maréknyi, kb. cseresznye méretű, főtt újkrumplim, pár forrázott zöldborsó hüvelyem, frissen szedett libatop és madárbegy salátám. Kevertem gyorsan egy menta pesztót, hogy összetereljem vele az ízeket.
HOZZÁ: 2 marék friss mentalevél, fél kezeletlen citrom leve, 1 marék fenyőmag, 1 dl zöldalma ízű extra szűz olívaolaj, só, citrombors
A mentaleveleket hideg vízzel átöblítettem és papírtörlőn leszárítottam. Az összes többi hozzávalóval, késes aprítóban krémmé mixeltem. A szám ízére igazítottam. A saláta résztvevőivel összeforgattam.
Itt egy másik krumplisaláta is
A fenyőmagot lehet helyettesíteni blansírozott mandulával pl., ecetes tojás pedig pl. innen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése